Mars Merchandize Update

 

Om de kosten van onze club enigszin te kunnen dekken verkochten we jarenlang merchandize. Voorheen daadwerkelijke fysieke producten zoals 3D-brillen, posters en T-shirts. Omdat dit best wel arbeidsintensief is concentreren we ons nu enkel op wat men noemt print-on-demand (POD). Wij maken digitale kunst en POD-platforms verkopen de kunstwerken op fysieke producten.

Het eerste POD-platform dat we gebruikten was CafePress, deze had niet de meest mooie producten, dus we zijn gaan zoeken naar andere platforms. We hebben twee aanbieders toegevoegd, Zazzle en Spreadshirt. Hiervan heeft Spreadshirt onze voorkeur, binnen Spreadshirt hebben we een Nederlandse shop aan kunnen maken. Dit is voor ons zeer handig, want binnen de Europese Unie.

Shops moeten gevuld worden en daarvoor hebben digitale illustraties aangemaakt. De laatste tijd zijn twee illustraties opgefrist en verbeterd en een illustratie is toegevoegd.

De nieuwe is een variatie op de typisch Amerikaans sport-logo's en teamnamen. In dit geval zijn we fan van een zeer beroemd Martiaans football-team "Martians". In onze Spreadshirtshop hebben we een aparte sectie met al onze Martians merchandize. Gebruik deze link.

Martians
Het volgende produkt is een "gouwe ouwe", het gedicht van Marsman. Menig T-shirt met dit gedicht en de mars-bol hebben we verkocht. De illustratie is compleet opnieuw opgezet zodat het makkelijk op diverse platforms te gebruiken is. Iets waar we 20 jaar geleden niet echt bij stil stonden. Ook hier hebben we op Spreadshirt een aparte sectie.
Als laatste is wederom een goed lopend ontwerp. Had ik al verteld dat we zelf fysieke producten verkochten? T-shirt met het Mars-university logo gingen als warme broodjes over de toonbank. Het logo is opnieuw opgezet zodat het makkelijk toe te passen is op een enorme lijst van producten. Ga naar deze sectie om zien wat we allemaal kunnen leveren.


Reacties

Populaire posts